top of page
  • Daniel Sørensen

Hvad koster det at have en betalings terminal?

Hvis du har en fysisk butik eller forretning, er det næsten uundgåeligt at have en dankortterminal, og for mange danske forretninger er dankortmaskinen en af de mest almindelige. Men hvad koster det egentlig og er det vigtigt?


I dette blogindlæg vil vi gennemgå de forskellige omkostninger og gebyrer, der er forbundet med at have en dankortterminal.

betalingsterminal

Først og fremmest er der omkostningerne forbundet med selve anskaffelsen. Du kan typisk vælge mellem at købe, leje eller inkludere den i indløsningsaftalen.Fordele og ulemper ved at købe, leje eller inkludere den i indløsningsaftalen

Herunder finder du en liste over fordele og ulemper. Derudover kan du også læse vores blogindlæg om hvordan du nemmere kan navigere i betalingsjunglen.
Læs her: https://www.s5.dk/post/betalingsterminal-og-tendenser

Køb

Leje

Inkluderet i indløsningsaftale

Fordele

Ejer hardwaren permanent

Lavere opstartsomkostninger

Nem at implementere til dit Pos system

Ingen leasingaftaler

Opgradering af hardware

Ingen anskaffelsesomkostninger

Lave månedlige udgifter

Support inkluderet

Ingen månedlige udgifter

Højere fleksibilitet

Ulemper

Høje anskaffelses-omkostninger

Ingen ejerskab

Lavere fleksibilitet

Teknologien kan blive forældet

Højere lejeomkostninger over tid

Der kan være krav til minimumsomsætning

Lavere fleksibilitet

Højere indløsningsgebyr

Hvilken betalingsløsning er så billigst?

Når det kommer til at træffe en beslutning om, hvilken betalingsløsning der er den mest omkostningseffektive, er det af afgørende betydning at fordybe sig i de forskellige aspekter af omkostningerne, der er involveret. Dette inkluderer en nøje overvejelse af tre centrale faktorer: anskaffelsesomkostninger, månedlige gebyrer og transaktionsgebyrer. Disse faktorer er uundgåeligt afgørende for din samlede økonomiske situation, og de kan variere betydeligt afhængigt af den specifikke betalingsløsning, du vælger. Der findes et hav af betalings terminal typer i Danmark. Vi har lavet et blogindlæg, der giver dig et overblik over hvordan du vælger den rigtige


Læs her: https://www.s5.dk/post/betalingsterminaler-opgradering

De månedlige omkostninger for at have en anden betalingsløsning kan også variere afhængigt af den valgte løsning. Nogle udbydere tilbyder en gratis tjeneste med høje transaktionsgebyrer, mens andre opkræver et fast månedligt abonnementsgebyr med lavere transaktionsgebyrer på Visa og MasterCard. Det er vigtigt at undersøge de forskellige betalingsløsningers priser og sammenligne dem for at finde den mest omkostningseffektive løsning for din virksomhed.


Hvis du er en mindre forretning, kan du med fordel vælge en betalingsløsning, hvor du ingen abonnementsgebyr har, men derimod et højere transaktionsgebyr. Er du en større forretning kan det være en fordel at vælge en betalingsløsning, hvor du har et månedligt abonnement, men et lavere transaktionsgebyr.

Kontakt for betalings terminal

Anden vigtig information om at have betalings terminal

Udover ovenstående fordele og ulemper, er der også nogle andre vigtige faktorer at overveje, når du skal have en betalings terminal. Dette inkluderer eksempelvis kontraktperioden på din indløsningsaftale, support, service og vedligeholdelse af terminalen samt eventuelle ekstrafunktioner, du har brug for. Derudover kan du drage fordel af, at bruge din betalings terminal til at analysere data, som dermed kan bidrage til, at optimere din forretning. Du kan læse blogindlægget her om hvordan du kan bruge data til at optimere https://www.s5.dk/post/betalingsterminal-transaktionsdata.


Udover priser og gebyrer, er der også andre faktorer, der kan påvirke valget af betalingsløsning. For eksempel kan det være vigtigt at undersøge, hvilke korttyper en betalingsløsning understøtter. Herunder: Visa, MasterCard, Maestro, Dankortet.


Rigtig mange betalingsløsninger som sælges i Danmark understøtter ikke Dankortet, men indløser det i stedet som et VISA. Hvis du har stor omsætning og mange transaktioner, kan det være en dyr løsning ikke at have en dankortaftale. Hos S5 er vores betalingsløsninger nemme at integrere med en Dankort aftale.

En anden faktor at overveje er den tekniske support og kundeservice, der følger med betalingsløsningen. Hvis der skulle opstå problemer med betalingsterminalen eller betalingsløsningen, kan det have en negativ indvirkning på butikkens omdømme og kundernes tillid. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilken slags support og kundeservice, der tilbydes af udbyderen af betalingsløsningen.


Du kan med fordel også læse vores blogindlæg om hvorfor det er vigtigt at have en betalings terminal

Læs her: https://www.s5.dk/post/dankortterminal-fremtiden-for-din-virksomhed260 visninger
bottom of page