top of page
  • Cecilie Rasmussen

Hvad koster det at have en betalingsterminal?

Opdateret: for 5 dage siden

Hvis du har en fysisk butik eller forretning, er det næsten uundgåeligt at have en betalingsterminal, og for mange danske forretninger er betalingsterminalen en af de mest almindelige. Men hvad koster det egentlig at have en betalingsterminal?


I dette blogindlæg vil vi gennemgå de forskellige omkostninger og gebyrer, der er forbundet med at have en betalingsterminal.

Hvad er prisen for en betalingsterminal?

Først og fremmest er der omkostningerne forbundet med selve anskaffelsen af en betalingsterminal. Du kan typisk vælge mellem at købe, leje eller inkludere den i indløsningsaftalen.

Køb af betalingsterminal

Leje af betalingsterminal

Inkluderet i indløsningsaftale

Fordele

Eje terminalen permanent

Lavere opstartsomkostninger

Nem at implementere

Ingen leasingaftaler

Opgradering af hardware

Ingen anskaffelsesomkostninger

Lave månedlige udgifter

Support inkluderet

Ingen månedlige udgifter

Højere fleksibilitet

Ulemper

Høje anskaffelses-omkostninger

Ingen ejerskab

Lavere fleksibilitet

Teknologien kan blive forældet

Højere lejeomkostninger over tid

Der kan være krav til minimumsomsætning

Lavere fleksibilitet

Højere indløsningsgebyr

Hvilken betalingsløsning er så billigst?

Når det kommer til at vælge den billigste betalingsløsning, er det vigtigt at tage højde for både anskaffelsesomkostninger, månedlige gebyrer og transaktionsgebyr, da disse kan variere betydeligt afhængigt af den valgte løsning.


De månedlige omkostninger for at have en anden betalingsløsning kan også variere afhængigt af den valgte løsning. Nogle udbydere tilbyder en gratis tjeneste med høje transaktionsgebyrer, mens andre opkræver et fast månedligt abonnementsgebyr med lavere transaktionsgebyrer. Det er vigtigt at undersøge de forskellige betalingsløsningers priser og sammenligne dem for at finde den mest omkostningseffektive løsning for din virksomhed.


Hvis du er en mindre forretning, kan du med fordel vælge en betalingsløsning, hvor du ingen abonnementsgebyr har, men derimod et højere transaktionsgebyr.


Er du en større forretning kan det være en idé at vælge en betalingsløsning, hvor du har et månedligt abonnement, men et lavere transaktionsgebyr.


Anden vigtig information om at have betalingsterminal

Udover ovenstående fordele og ulemper, er der også nogle andre vigtige faktorer at overveje, når du skal have en betalingsterminal. Dette inkluderer eksempelvis kontraktperioden på din indløsningsaftale, support, service og vedligeholdelse af terminalen samt eventuelle ekstrafunktioner, du har brug for.


Udover priser og gebyrer, er der også andre faktorer, der kan påvirke valget af betalingsløsning. For eksempel kan det være vigtigt at undersøge, hvilke korttyper en betalingsløsning understøtter. Herunder: Visa, MasterCard, Maestro, Dankortet.

En anden faktor at overveje er den tekniske support og kundeservice, der følger med betalingsløsningen. Hvis der skulle opstå problemer med betalingsterminalen eller betalingsløsningen, kan det have en negativ indvirkning på butikkens omdømme og kundernes tillid. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilken slags support og kundeservice, der tilbydes af udbyderen af betalingsløsningen.

7 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page