top of page
  • Daniel Sørensen

En dankort aftale - go eller no go?

Som fysisk forretningsdrivende er der mange ting at tage højde for i den daglige drift. En af de væsentligste er betalingsløsningen, og her spiller betalingskortene en vigtig rolle. Visa/Dankortet er et af de mest anvendte betalingskort i Danmark, og med god grund.

Dankort aftaleIntroduktion

I 2022 blev hele 65,7% af de fysiske betalinger i Danmark kørt i gennem Dankortet og det co-brandede Visa/Dankort. En vigtig pointe her er, at forretninger har mulighed for at drage fordel af den økonomiske fordel ved at acceptere Dankort-betalinger. Dette skyldes, at transaktionsgebyrerne kan være så lave som 0.16% pr. transaktion, hvis betalingen behandles gennem Dankortet. Sammenlignet med gebyrerne, der kan variere fra 0.5% til 2% for Visa-delen af det co-brandede kort, er dette en betydelig besparelse for virksomheder. (www.dst.dk)


Hvad koster en Dankort aftale?

Dankortet, som er Danmarks nationale betalingskort, er underlagt lovgivning, hvilket resulterer i, at erhvervsdrivende kan drage fordel af nogle af verdens mest fordelagtige transaktionsgebyrer ved at benytte Dankort som betalingsmiddel. Som tidligere nævnt kan disse gebyrer gå helt ned til blot 0.16%. På nuværende tidspunkt har Nets, som er et dansk betalingsservicefirma, et monopol på Dankortet. For at beskytte forbrugerne og sikre rimelige priser, tager Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sig af at fastsætte taksterne hvert andet år, baseret på de faktiske omkostninger ved at drive Dankort-systemet i den fysiske detailhandel.


Der er to Dankort aftaler at vælge i mellem. En Dankort Fast og en Dankort procent. Som tommelfingerregel skal du vælge Dankort procent, hvis du har et lavt gennemsnitskøb og Dankort Fast hvis du har et højt gennemsnitskøb i din forretning. De resterende betalingskort kan S5 hjælpe med. Når din indløsningsaftale er opsat korrekt gennem S5, kan du se frem til takster, som minder om de større kæder. Derudover kan Dankortet integreres til S5's dankortterminaler.

Det er vigtigt at nøje overveje dine forretningens specifikke behov og transaktionsmønstre, før du vælger den rette Dankort-aftale. Ved at træffe den rigtige beslutning kan du optimere omkostningerne og forbedre din virksomheds økonomiske sundhed, samtidig med at du giver dine kunder en bekvem og velkendt betalingsmetode.


City-gavekort og lokale forbrugskort

NETS indløser Visa Dankort, Dankort og de lokale city gavekort på butikkens dankortaftale. Disse lokale løsninger giver forretningen ekstra indtjening og det skaber loyalitet blandt kunderne at tilbyde City løsninger. S5's betalingsterminaler håndtere både gavekortløsninger og Visa Dankort og Dankort betalinger ved NETS.

Kontakt for indløsningsaftale

Opsummering

  • Dankortet er en af de mest populære betalingsmetoder i Danmark, og det bruges til 65,7% af alle fysiske betalinger i 2022.

  • Dankortet er reguleret ved lov, og det betyder, at de forretningsdrivende kan drage fordel af lave gebyrer på deres transaktioner.

  • Lokale forbrugskort og city gavekort kører også over NETS, og det gør det til en alsidig betalingsmetode for både forbrugere og forretningsdrivende.

  • Dankortet har en høj genkendelsesrate i Danmark, hvilket betyder, at forbrugerne føler sig trygge ved at bruge det, og det skaber tillid hos de forretningsdrivende.

Samlet set er Dankortet en sikker, pålidelig og billig betalingsmetode, som er tilgængelig for alle, og som kan hjælpe forretningsdrivende med at reducere deres omkostninger og øge deres omsætning.


Hos S5 hjælper vi dig med den komplette betalingsløsning, samt en mulighed for en billig indløsningsaftale. Vi stræber efter at gøre det RIGTIGE for din forretning, så du kan bruge tiden på andet end din betalingsløsning. Stil dig selv spørgsmålet "Hvilken betalingsløsning skal jeg vælge?" Er du i tvivl, så tvivl ikke med at kontakte S5


194 visninger
bottom of page