Ny lov om kassesystem: Guide til din fysiske forretning

10.11.2023 13:55 Af S5

Kassesystem og den nye lovgivning

Fra den 1. januar 2024 vil en ny lovgivning om kasseapparater træde i kraft i Danmark, hvilket vil påvirke en bred vifte af virksomheder inden for detailhandel og hospitality-sektoren. Denne ændring er en del af en større indsats for at bekæmpe den sorte økonomi og fremme gennemsigtighed. I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad disse ændringer betyder for din forretning og hvordan S5 kan hjælpe dig med at overholde lovgivningen.

Sikre din forretning med S5

Baggrund og formål med lovgivningen om kassesystemer

Den nye lovgivning indfører skærpede krav til kasseapparater for at sikre, at alle transaktioner og salgsdata registreres elektronisk. Disse krav er et led i SKAT's indsats mod sort økonomi og er i tråd med OECD-standarden SAF-T (Standard Audit File - Tax), som du kan finde beskrevet i Momsbekendgørelsens § 63. (SKAT's vejledning)

Hvordan påvirker den nye kasselovgivning din forretning?

Hvis din virksomhed falder inden for kategorier som barer, pubber, døgnkiosker, pizzeriaer, restauranter, caféer, diskoteker eller værtshuse og omsætter for mellem 50.000 og 10 millioner kroner, skal du være opmærksom på de nye krav. Disse inkluderer:

  • Elektronisk registrering af alle transaktions- og salgsdata.

  • En kvitteringsprinter tilsluttet for at udskrive kvitteringer.

  • Mulighed for at udskrive hele eller forenklede fakturaer.

  • Daglig opdatering af bogføring og korrekt kasseafstemning.

  • En betalingsløsning, der kan modtage kortbetalinger.

Alle forretninger, der håndterer kontante transaktioner eller kortbetalinger, skal sikre, at deres kassesystemer er i overensstemmelse med de nye regler. Det er vigtigt at gennemgå de specifikke krav, som kan variere afhængigt af land og region. Læs mere om hvad Dansk erhverv fortæller om lovgivningen og kravene

S5's rolle i overholdelse af den nye kasselovgivning

Hos S5 tilbyder vi ikke selv kassesystemer, men vi har et stærkt netværk af samarbejdspartnere, der leverer kassesystemer, som opfylder de nye krav. Vores betalingsløsninger er designet til at integrere problemfrit med disse systemer, hvilket sikrer, at du kan modtage kortbetalinger fra alle de store udbydere, herunder Dankort, Visa, MasterCard, samt mobile betalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay. Dette sikrer, at din forretning ikke kun er compliant med den nye lovgivning, men også udstyret med en effektiv og problemfri betalingsløsning.

Tjekliste til dit kassesystem

For at gøre overgangen lettere, har vi udarbejdet en tjekliste til dit kassesystem, som du kan følge for at sikre, at du er fuldt forberedt på de nye regler:

Valider dit nuværende kassesystem:

Er det i overensstemmelse med de nyeste lovgivningskrav?

Opdatering af software:

Har du den seneste software, der understøtter digitale kvitteringer og sikker datalagring?

Sikkerhedscheck:

Er der implementeret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte mod dataindbrud?

Integrationstest:

Fungerer dit kassesystem problemfrit med dine betalingsterminaler? Hvis ikke, så kan S5 hjælpe dig med den rigtige løsning, der kan integreres korrekt.

Medarbejdertræning:

Er dit personale uddannet i brugen af det nye system og forståelse af de nye regler?

Juridisk gennemgang:

Har du konsulteret med en juridisk ekspert for at sikre fuld compliance?

Er du klar til at opdatere dit kassesystem? Kontakt S5 for en skræddersyet løsning

Fremtidssikre din fysiske forretning og kassesystem med S5

Vælg en løsning gennem S5, og vær sikker på at dit system ikke kun er compliant nu, men også er forberedt på fremtidige ændringer i lovgivningen. Som førnævnt har S5 samarbejdspartnere, som kan hjælpe din forretning med den bedste løsning. Vores samarbejdspartnere har løsninger der overholder lovgivningen og kan integreres til vores betalingsterminal. Kontakt os og lær mere om hvordan vi kan hjælpe dig på vores kontaktside. Du kan også læse mere om vores løsning ved at besøge vores side om betalingsterminaler.

Opsummering

At holde sig ajour med den nye kasselovgivning er ikke kun et juridisk krav, men også en mulighed for at optimere din forretningsdrift. Med S5's ekspertise kan du sikre, at dit kassesystem er lovligt, effektivt og fremtidssikret. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din forretning.

Tal med en betalingsekspert