Internationale kunder? Sådan kan du tilpasse din betalingsløsning

30.06.2023 14:08 Af S5

I dette blogpost vil vi dykke dybere ned i, hvordan internationale kunder typisk foretager fysiske betalinger i Danmark. Derudover vil vi diskutere mulighederne for at tilpasse betalingsløsningen til virksomhedens behov.

Tilpas dine betalingsløsninger til internationale kunder

Når du driver fysisk forretning i Danmark, er der stor sandsynlighed for, at du har haft besøg af tyskere, svenskere, hollændere eller nordmænd. De udenlandske turister forbruger for i alt 61,9 mia. kr. når de er i Danmark (DanskErhverv, 2022), hvorfor du, som forretningsejer, skal være forberedt på, at tilpasse din betalingsløsning for at imødekomme deres præferencer og behov. I en globaliseret verden er det afgørende at kunne imødekomme internationale kunder, når man er fysisk forretningsdrivende i Danmark. For at sikre en problemfri oplevelse, er det vigtigt at tilpasse din betalingsløsning til internationale kunders præferencer.

Forståelse for internationale kunders betalingspræferencer

For at imødekomme de internationale kunders behov er det afgørende at få indsigt i deres foretrukne betalingsmetoder. Selvom kortbetalinger er udbredt i Danmark, er det vigtigt at tage hensyn til de specifikke præferencer hos forskellige kundesegmenter. Lad os udforske de mest almindelige betalingsmetoder, som internationale kunder benytter:

Kontanter

På trods af den globale tendens mod kontantløse transaktioner foretrækker mange internationale kunder stadig at betale kontant, især ved mindre køb eller i situationer, hvor kortaccept kan være begrænset. Derfor er det vigtigt at sikre, at din virksomhed har en tilstrækkelig forsyning af udenlandsk valuta til at imødekomme disse kunder.

Kort

Betalingskort er udbredt blandt internationale kunder, og de største internationale betalingskort accepteres bredt i Danmark. Det er dog vigtigt at acceptere populære kort som Visa, Mastercard, American Express og UnionPay for at imødekomme en bred kundebase. Det koster penge, at tage imod penge på en betalingsterminal. Leverandørerne i Danmark tilbyder typisk en indløsningsaftale på din dankortterminal, som henvender sig mest til danske forbrugere. Her bliver gebyrerne på internationale betalingskort af og til glemt, og vigtigheden af disse kort bliver ofte undervurderet. Man får et lavt gebyr på de danske betalingskort, og et markant højere gebyr på de internationale betalingskort. Hvis du har mange turister, kan det påvirke dine omkostninger betydeligt, hvorfor det er vigtigt at sikre sig en billig betalingsløsning, når du er på udkig efter en ny betalingsløsning, herunder indløsningsaftale til din forretning.

Mobile Betalinger

Mobile betalingsløsninger som Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay og populære lokale platforme som MobilePay og Dankort app vinder stort popularitet. Ved at tilbyde en mobil betalingsløsning kan du imødekomme de mere teknikkyndige internationale kunder, som foretrækker denne bekvemme og sikre metode. Disse apps giver internationale kunder mulighed for at betale med deres smartphones, hvilket er bekvemt og foretrukket af mange. I dine overvejelser om modtagelse af bruge mobil betalingsløsninger i din forretning, kan det klart anbefales at få anskaffet! Din betalingsterminal skal kunne tage imod de forskellige former for mobilbetalinger, men igen vær ops på de gebyrer din terminalleverandør har. Du kan blandt andet kontakte S5, for at få en kortterminal, der er tilpasset til din forretning her

Opsummering

For at imødekomme internationale så vel som danske kunders præferencer inden for betalingsløsninger er det vigtigt at acceptere kontanter, betalingskort som Visa, Mastercard, American Express og UnionPay, samt mobile betalingsapps som Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay og MobilePay. Vær opmærksom på gebyrer på internationale betalingskort og sørg for at have en passende betalingsløsning til din forretning. Her kan hos S5 hjælpe dig med en betalingsløsning, som er til at forstå!

Den nye lovgivning indfører skærpede krav til kasseapparater for at sikre, at alle transaktioner og salgsdata registreres elektronisk. Disse krav er et led i SKAT's indsats mod sort økonomi og er i tråd med OECD-standarden SAF-T (Standard Audit File - Tax), som du kan finde beskrevet i Momsbekendgørelsens § 63. (SKAT's vejledning)

Tal med en betalingsekspert

Tilpasning af betalingsløsning er til internationale kunder:

For at optimere dine betalingsløsninger for internationale kunder i fysiske butikker i Danmark, bør du overveje følgende muligheder:

Angiv Tydelig Betalingsinformation

Internationale kunder sætter pris på tydelig og præcis information vedrørende betaling. Placer derfor synlige skilte i nærheden af kassen eller indgangen, der angiver accepterede betalingsmetoder og kortnetværk. Klare betalingsmuligheder minimerer forvirring og sikrer en glidende transaktionsproces

Tilbyd Fleksible Betalingsterminaler

Investering i moderne betalingsterminaler, der accepterer kontaktløse betalinger, herunder kort og mobile betalingsløsninger, er afgørende. Sørg også for, at dine betalingsterminaler er kompatible med chip-og-pin-teknologi, som internationale kunder ofte bruger. Ved at tilbyde alsidige betalingsmuligheder kan du imødekomme forskellige præferencer og sikre en problemfri betalingsproces for alle kunder.

Overvej Alternative Betalingsmetoder

Udover traditionelle betalingsmetoder kan det være en god idé at imødekomme alternative betalingsløsninger, som er populære blandt specifikke internationale kundegrupper. Undersøg præferencerne hos dine målrettede internationale kundesegmenter og udforsk samarbejdsmuligheder med relevante betalingsudbydere for at tilbyde skræddersyede kortløsninger.

Konklusion

Når du driver en fysisk forretning i Danmark og ønsker at imødekomme internationale kunders behov og præferencer, er det afgørende at tilpasse dine betalingsløsninger. Ved at forstå internationale kunders betalingspræferencer kan du sikre en problemfri oplevelse og øge tilfredsheden hos dine kunder.


Kontanter, betalingskort og mobile betalingsløsninger er de mest almindelige betalingsmetoder blandt internationale kunder. Det er vigtigt at acceptere kontanter og populære internationale kort som Visa, Mastercard, American Express og China Union Pay. Derudover bør du overveje at tilbyde mobile betalingsmuligheder som Apple Pay, Samsung Pay og Google Pay for at imødekomme de mere teknikkyndige kunder.


For at optimere dine betalingsløsninger anbefales det at angive tydelig betalingsinformation, investere i fleksible betalingsterminaler og overveje alternative betalingsmetoder baseret på dine målrettede internationale kundesegmenter. Det er også vigtigt at holde dig opdateret om teknologiske fremskridt inden for betalingsbranchen.


Ved at implementere disse tilpasninger kan du skabe en mere imødekommende og problemfri betalingsoplevelse for internationale kunder i din fysiske butik i Danmark. Dette vil ikke kun bidrage til at tiltrække og fastholde flere internationale kunder, men også øge dit salg og din virksomheds vækst.

Kontakt for et skræddersyet tilbud