Dankortterminal: Din guide til en bedre betalingsløsning

21.07.2023 14:19 Af S5

I dette blogpost vil vi give dig værdifuld information om en Dankortterminal, og bedre betalingsløsning. Dermed hvordan det kan påvirke din virksomhed.

I dagens digitaliserede verden er en Dankortterminal ikke blot en luksus, men en nødvendighed for at acceptere elektroniske betalinger.

Dankortterminal, dankort maskine eller betalingsterminal

Hvad er en Dankortterminal?

En Dankortterminal, også kendt som en "dankort maskine", er et værktøj, der muliggør elektroniske betalinger. Disse terminaler læser information fra betalingskort som Dankort, Visa og MasterCard. Terminalerne varierer i størrelse og form, nogle er stationære, perfekte til detailbutikker, mens andre er mobile, ideelle til restauranter eller servicevirksomheder på farten. De fungerer ved at læse kortinformation via magnetisk strimmel, chip eller kontaktløs teknologi og sender denne information til banken for godkendelse.

Hvad koster det at have en Dankortterminal?

Priserne på Dankortterminaler varierer afhængigt af flere faktorer. Disse kan omfatte den specifikke terminalmodel, om du vælger at købe eller leje, og den prisplan din leverandør tilbyder. Overordnet set kan omkostningerne være mere overkommelige, end du måske tror, især når du tager i betragtning den bekvemmelighed og effektivitet, en terminal kan tilføre din virksomhed.


Priserne varierer fra 99 kr./md. til 499 kr./md. alt efter dankortterminalens funktioner, model, service og support aftale. Hos S5 starter dankortterminalens pris på 199 kr./md.

Valget af Dankortterminal: Baseret på din branche

Valget af den rette Dankortterminal kan i høj grad afhænge af din specifikke branche og dine kunders forventninger. Hver branche har sine egne unikke krav til betalingsmetoder.

Lad os tage et kig på nogle eksempler:

Restauratører og Caféer:

I denne branche, hvor hurtighed og kundeservice er altafgørende, kan en mobil dankortterminal være den perfekte løsning. Med en mobil terminal kan de ansatte tage imod betaling direkte ved bordet, hvilket ikke kun spare tid, men også forbedrer kundeoplevelsen ved at eliminere behovet for at forlade bordet og vente ved kassen.

Detailhandlere:

Detailbutikker har typisk brug for en robust og pålidelig dankortterminal, der kan håndtere et højt volumen af transaktioner, særligt i spidsbelastningsperioder. En stationær dankortterminal, som er integreret med butikkens POS-system, kan give en sømløs checkout-oplevelse og hjælpe med at holde styr på lager og salg.

Servicevirksomheder:

For servicevirksomheder, der ofte opererer ude i marken, kan en mobil dankortterminal være ideel. Denne type terminal giver mulighed for at tage betaling på stedet, lige efter udførelsen af en service, hvilket er praktisk for både virksomheden og kunden.

Er det bedst at betale med Visa eller Dankort?

I 2022 blev 65,6% af alle fysiske betalinger i Danmark foretaget med enten Dankort eller det co-brandede Visa/Dankort (dst.dk) Dette har stor betydning for din virksomheds omkostninger. En transaktion kørt gennem Dankortet kan koste ned til 0.16% pr. transaktion i gebyr, mens transaktioner via Visa-delen af det co-brandede kort kan koste mellem 0.5% og 2%.


Foruden Dankortet er der de internationale kort, som også er vigtige at have i betragtning. Her kan vi hos S5 tilbyde vores unikke produkt, S5 Pulje. Med S5 Pulje får du transaktions- priser, der matcher de store kæders, hvor det gennemsnitlige transaktionsgebyr på nuværende tidspunkt ligger på 0. 62% for internationale kort. Når vi kombinerer Dankort med S5 Pulje, ligger vores kunder på en gennemsnitlig transaktionspris på kun 0.38%. Dette er en betydelig besparelse, der kan øge din bundlinje betragteligt. Ved at forstå og optimere disse omkostninger kan du sikre en mere rentabel drift af din forretning.

Indhent tilbud på en bedre betalingsløsning

Konklusion: Din vej til en effektiv betalingsløsning

At navigere i universet af betalingsterminaler kan være en udfordring, men med den rette information og vejledning kan det faktisk være ganske enkelt. Med de rigtige værktøjer - som en Dankortterminal og vores produkt, S5 Pulje - kan du sikre en effektiv og rentabel drift af din forretning.


En Dankortterminal er ikke bare en simpel maskine - det er en uundværlig del af din forretning, der garanterer smidighed, tilfredse kunder, og pålidelige transaktioner. Hvad enten du driver en hyggelig café, en travl detailhandel eller et stort supermarked, kan en Dankortterminal og S5 Pulje være din nøgle til succes.


At vælge den rigtige terminal er kun det første skridt. Det er lige så vigtigt at forstå omkostningerne forbundet med forskellige betalingstyper. Dette kan hjælpe dig med, at minimere dine omkostninger og maksimere din indtjening. Med Dankort og S5 Pulje får du nogle af de mest konkurrencedygtige transaktionsomkostninger på markedet.


Vi håber, at denne guide har været hjælpsom og givet dig et dybere indblik i, hvordan en Dankortterminal og S5 Pulje kan optimere din forretningsdrift. Har du flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

En gennemskuelig og transparant betalingsløsning