En forkert Dankortterminal kan koste dig dyrt

04.03.2024 12:57 Af S5

I en digital tidsalder, hvor kontant betaling er mindre almindelig, bliver Dankortterminaler stadig mere essentielle for forretningsdrivende. Men hvordan vælger du den rigtige løsning? Denne guide vil klæde dig på til at gøre netop det.

Hvad koster Dankortterminaler?

Prisen på en Dankortterminal varierer baseret på modellen og om du ønsker at købe eller leje. 

Her er et overblik:

  • Køb af Stationær Dankortterminal: 3.495-8.000 kr.
  • Køb af Mobil Dankortterminal: 3.495-8.000 kr.

  • Leje af Stationær Dankortterminal pr. måned: 199-499 kr.

  • Leje af Mobil Dankortterminal pr. måned: 199-499 kr.

    Ovenstående priser er vejledende.

Hvilke Dankortterminaler findes der?

Der er to hovedtyper af terminaler:

  • Stationær Dankortterminal: Bedst til butikker og supermarkeder, ikke mobil.

  • Mobil Dankortterminal: Ideel til restaurationsbranchen, med høj ydeevne og mobilitet.

Prissammensætning af en betalingsløsning

Når du får et tilbud på en betalingsløsning, vil prisen ofte bestå af:

  • Hardware: Prisen på selve kortterminalen.

  • Support og service: Hjælp til eventuelle udfordringer eller hvis kortterminalen går i stykker.

  • Tilslutning: Via WiFi, bluetooth, ethernet eller Simkort.

  • Kortgebyr: Varierer mellem leverandørerne. 

Den billigste løsning er oftest baseret på din forretnings størrelse. Hvis du er en mindre forretning, kan du med fordel vælge en løsning hvor alt er inkluderet i transaktionsprisen, uden nogle faste abonnementer. Hvis du er en større forretning, kan du med fordel vælge en abonnementsløsning, hvor du får lave transaktionsgebyr.

Skal du købe eller leje Dankortterminal?

Valget mellem at købe eller leje din Dankortterminal afhænger af din virksomhedstype og dine behov. Kontakt os her og så finder vi den rigtige løsning til dig

Se en case: forretning med omsætning på 4 mio. kr.

I følgende tabel kigger vi på en realistisk case. I dette tilfælde er det en fysisk forretning som omsætter for 4 mio. kr./årligt. Forretningen har et gennemsnitskøb på 600 kr. Forretningen har brug for én kortterminal. Dankortet og Visa/Dankortet står for 55% af transaktionerne i forretningen, hvor de resterende 45% er på internationale betalingskort som bl.a. inkluderer Visa og Mastercard. Følgende beregning tager udgangspunkt i betalingsløsningen: S5 PuljeI en verden, der er i konstant forandring, er det vigtigt at omfavne de betalingsmetoder, der passer bedst til din målgruppe. Her er nogle nøglepunkter om de mest populære betalingsformer i dag:

  • Kortbetalinger: Kortbetalinger, som Dankort, VISA og MasterCard, er stadig fundamentale for enhver forretning. De tilbyder hurtige og sikre transaktioner, der giver kunderne fleksibilitet og bekvemmelighed.

  • Mobile betalinger: Mobile betalinger via smartphones vinder hastigt indpas. Dine kunder kan nemt og sikkert betale med deres mobiltelefoner, hvilket gør købsoplevelsen mere gnidningsfri.

  • Kontaktløse betalinger: Teknologiske fremskridt har ført til kontaktløse betalinger via kort eller smartphones. Dine kunder behøver blot at holde deres kort eller enhed tæt på betalingsterminalen for at fuldføre transaktionen. Dette reducerer ventetiden og øger effektiviteten.


Fysisk forretningPris - EngangsgebyrMånedligt gebyrI alt - årligt
Dankortterminal (Inkl. service & support)3.495 kr.199 kr./md.2.388 kr.
Dankort aftale239 kr. (svarer til 0.13%)2.868 kr.
S5 Pulje - Internationale betalingskort0.57% i gns.10.260 kr.
 S5 Pulje299 kr./md. 3.588 kr.
I alt 1.497 kr./md.19.104 kr. (0,48%)


Ovenstående forretning kan modtage alle almindelige betalingskort og modtager en ny og moderne kortterminal, som inkluderer service, support, gateway, simkort og ombytning.

  • Forretningen har et samlet kortgebyr på 0.33 %.

  • Forretningens samlede betalingsløsning koster 0.48 % årligt.

En dankortterminal der passer til din fysiske forretning

Ofte Stillede Spørgsmål 

I denne sektion besvarer vi nogle af de mest almindelige spørgsmål om Dankortterminaler

  • Hvad koster en dankortterminal? Den koster mellem 3.495 kr. og 8.000 kr.

  • Hvad koster det at leje en dankortterminal? Det koster mellem 99 kr./md. til 499 kr./md. 

  • Kan jeg tage imod alle betalingskort? Mange kortterminaler accepterer de fleste betalingskort, men det er bedst at tjekke med din leverandør. Mange leverandører har f.eks. ikke adgang til dankortet.

Konklusion

Valget af den rigtige Dankortterminal er en vital beslutning for moderne forretningsdrivende. Fra at forstå forskellige typer terminaler og økonomiske overvejelser som køb versus leje, til teknologiske valg som forbindelse og softwareintegration, er der mange aspekter at overveje. Denne guide har givet dig en solid forståelse af, hvad du skal kigge efter, så du kan vælge den Dankortterminal, der passer bedst til din virksomheds behov. Det er mere end bare en transaktionsenhed; det er et redskab til at forbedre kundeoplevelsen og styrke din forretning i en stadig mere digital verden.


Betalingslandskabet i Danmark for fysiske forretninger ændrer sig hurtigt, og det er op til dig som forretningsdrivende at tilpasse dig. Ved at omfavne moderne betalingsmetoder som kontaktløse betalinger og online tilstedeværelse kan du styrke din virksomheds konkurrenceevne og tilfredsstille kundernes forventninger. Med S5 som din betalingspartner kan du tage skridtet ind i fremtiden med selvtillid og innovation.

Er du stadig i tvivl? Klik her