En dankort aftale - go eller no go?

04.03.2024 12:20 Af S5

Introduktion til Dankortet i Danmark

I 2022 blev hele 65,7% af de fysiske betalinger i Danmark kørt i gennem Dankortet og det co-brandede Visa/Dankort. En vigtig pointe her er, at forretninger har mulighed for at drage fordel af den økonomiske fordel ved at acceptere Dankort-betalinger. Dette skyldes, at transaktionsgebyrerne kan være så lave som 0.16% pr. transaktion, hvis betalingen behandles gennem Dankortet. Sammenlignet med gebyrerne, der kan variere fra 0.5% til 2% for Visa-delen af det co-brandede kort, er dette en betydelig besparelse for virksomheder (www.dst.dk)

Komplet betalingsløsning med dankortet

Som fysisk forretningsdrivende er der mange ting at tage højde for i den daglige drift. En af de væsentligste er betalingsløsningen, og her spiller betalingskortene en vigtig rolle. Visa Dankort er et af de mest anvendte betalingskort i Danmark, og med god grund.

Hvad koster en aftale med dankortet?

Dankortet, som er Danmarks nationale betalingskort, er underlagt lovgivning, hvilket resulterer i, at erhvervsdrivende kan drage fordel af nogle af verdens mest fordelagtige transaktionsgebyrer ved at benytte Dankort som betalingsmiddel. Som tidligere nævnt kan disse gebyrer gå helt ned til blot 0.16%. På nuværende tidspunkt har Nets, som er et dansk betalingsservicefirma, et monopol på Dankortet. For at beskytte forbrugerne og sikre rimelige priser, tager Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sig af at fastsætte taksterne hvert andet år, baseret på de faktiske omkostninger ved at drive Dankort-systemet i den fysiske detailhandel.


Der er to Dankort aftaler at vælge i mellem. En Dankort Fast og en Dankort procent. Som tommelfingerregel skal du vælge Dankort procent, hvis du har et lavt gennemsnitskøb og Dankort Fast hvis du har et højt gennemsnitskøb i din forretning. De resterende betalingskort kan S5 hjælpe med. Når din indløsningsaftale er opsat korrekt gennem S5, kan du se frem til takster, som minder om de større kæder. Derudover kan Dankortet integreres til S5's dankortterminaler.Hvis du vil vide noget om hvilke faldgrupper du skal undgå når du laver en aftale på dankortet kan du klikke her.Herunder finder du en liste over fordele og ulemper. Derudover kan du også læse vores blogindlæg om hvordan du nemmere kan navigere i betalingsjunglen.

Læs her: https://www.s5.dk/post/betalingsterminal-og-tendenser

Det er vigtigt at nøje overveje dine forretningens specifikke behov og transaktionsmønstre, før du vælger den rette Dankort-aftale. Ved at træffe den rigtige beslutning kan du optimere omkostningerne og forbedre din virksomheds økonomiske sundhed, samtidig med at du giver dine kunder en bekvem og velkendt betalingsmetode. Dermed er det vigtigt at hvis din forretning har brug for at kunne modtage dankortet, så skal du vælge en løsning, hvor det er inkluderet. Hos S5 kan du uden problemer modtage dankortet som en del af vores samlet betalingsløsning

City-gavekort og lokale forbrugskort

NETS indløser Visa Dankort, Dankort og de lokale city gavekort på butikkens dankortaftale. Disse lokale løsninger giver forretningen ekstra indtjening og det skaber loyalitet blandt kunderne at tilbyde City løsninger. S5's betalingsterminaler håndtere både gavekortløsninger og Visa Dankort og Dankort betalinger ved NETS.

Hjælp og vejledning til betalingsløsning

Opsummering

  • Dankortet er en af de mest populære betalingsmetoder i Danmark, og det bruges til 65,7% af alle fysiske betalinger i 2022.

  • Dankortet er reguleret ved lov, og det betyder, at de forretningsdrivende kan drage fordel af lave gebyrer på deres transaktioner.

  • Lokale forbrugskort og city gavekort kører også over NETS, og det gør det til en alsidig betalingsmetode for både forbrugere og forretningsdrivende.

  • Dankortet har en høj genkendelsesrate i Danmark, hvilket betyder, at forbrugerne føler sig trygge ved at bruge det, og det skaber tillid hos de forretningsdrivende.

  • Samlet set er Dankortet en sikker, pålidelig og billig betalingsmetode, som er tilgængelig for alle, og som kan hjælpe forretningsdrivende med at reducere deres omkostninger og øge deres omsætning.
  • Hos S5 hjælper vi dig med den komplette betalingsløsning, samt en mulighed for en billig indløsningsaftale. Vi stræber efter at gøre det RIGTIGE for din forretning, så du kan bruge tiden på andet end din betalingsløsning. Stil dig selv spørgsmålet "Hvilken betalingsløsning skal jeg vælge?" Er du i tvivl, så tvivl ikke med at kontakte S5.
Klik her og få et tilbud med en dankortaftale